Experiments enlairats

SonCubePresentem en aquesta entrada un concurs adreçat a estudiants de batxillerat que es basa en proposar experiments per a la sonda SonCube II. Segons es pot llegir a la pàgina de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya,

SonCube és una petita sonda impulsada per un globus d’heli. El passat 11 d’agost es va llançar des del centre MónNatura Pirineus (Les Planes de Son, Alt Àneu), de la Fundació CatalunyaCaixa, va sobrevolar els Pirineus i va arribar fins a l’estratosfera, a més de 30 km d’alçada!

La sonda, ara convertida en SonCube II, s’enlairarà de nou l’estiu del 2013. En relació amb aquest esdeveniment, el Departament d’Astronomia i Meteorologia de la UB i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) presenten el concurs SonCube. Experimenta a la frontera de l’espai, adreçat a estudiants de batxillerat dels centres de Catalunya. El certamen vol motivar els estudiants a presentar experiments que puguin ser integrats a un globus sonda estratosfèric, el SonCube II. L’equip del treball guanyador participarà en la fabricació del seu experiment i en l’enlairament de la sonda.
El 2 d’abril és la data límit per presentar propostes i tota la informació es pot trobar a la pàgina de SonCube.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: