De l’espai

Si sou seguidors de tot allò relacionat amb l’astronomia aquesta entrada us pot interessar. L’Observatori Europeu Austral (ESO: European Southern Observatory) ha celebrat recentment el 50è aniversari de la seva fundació. ESO és la principal organització astronòmica intergovernamental a Europa i l’observatori astronòmic més productiu del món.

Tot i que la Seu central (amb el centre científic, tècnic i administratiu de l’organització) es troba a Garching, prop de Munich (Alemanya), ESO opera, a més de la seva Seu a Santiago de Chile, telescopis a tres centres d’observació al desert xilè d’Atacama.   

És molta la informació que es pot trobar a la seva pàgina, però destacar l’apartat d’imatges i el dels vídeos, amb observacions espectaculars com la que s’adjunta a continuació.

Muy interesante parla també d’ESO, presentant una selecció de 7 imatges d’allò més artístiques.

Relacionat també amb l’espai destacar la iniciativa Astronomy picture of the day, on s’hi pot trobar un arxiu d’una imatge diària. D’altra banda, el cicle de conferències Del cosmos al celuloide. La astrobiología a través del cine del CosmoCaixa de Madrid, del 17 d’octubre al 12 de desembre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: