Nombres aplicats

Deia Einstein que The most incomprehensible thing about the world is that it is comprehensible. I les matemàtiques hi ajuden, a comprendre el que ens envolta. Una mostra d’aquesta idea és la curiosa pàgina 101questions que dóna a conèixer el bloc Free Technology for teachers.

Aquest és un lloc on l’autor, Dan Meyer, comparteix imatges i vídeos acompanyats d’un espai de 140 caràcters on els visitants poden relacionar-hi una pregunta matemàtica. Les preguntes poden ser publicades al Twitter. Una interessant manera de descobrir les matemàtiques que amaguen situacions quotidianes.

La idea de buscar el punt de vista pràctic les matemàtiques va ser esmentada recentment a un article de la BBC, on s’explicava que una enquesta havia detectat que Maths lessons are seen as difficult, irrelevant and boring by about a third of teenagers. Malgrat això, molts participants eren conscients que les matemàtiques els serien útils després de l’escola, però que calia aprendre-les des d’un punt de vista més pràctic. Per tant, iniciatives com l’anterior poden ajudar a aconseguir que els estudiants vegin la utilitat d’allò après a les aules.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: