Química en vídeo

En aquesta nova entrada donarem a conèixer algunes pàgines on s’hi poden trobar vídeos i aplicacions científiques interessants.

Bytesize Science és un lloc que forma part de la pàgina de l’ACS i que presenta vídeos on la química és la protagonista. The Chemistry of Fireworks, How do microwaves work? o The Chemistry of Cotton Candy són alguns dels títols que encapçalen entrades d’aquesta pàgina. Podreu trobar diferents vídeos al seu canal de Youtube.

D’altra banda, la interessant pàgina de Nova classifica la informació en diferents temàtiques i tipus d’aplicacions. Així, podem trobar-hi una taula periòdica interactiva, An elemental Quiz per aprendre sobre elements, Design a fractal per crear el propi fractal, The power of tiny things on s’usa l’equació més famosa d’Einstein o conèixer un seguit de frases d’aquest científic.

Un grup de vídeos recomanables de Nova són The elegant universe. Un lloc on es poden veure aquest seguit de documentals és a Cosmolearning, una completa web amb vídeos, imatges o documentals de molts camps del coneixement diferents, on també hi ha la química. Aquest grup de vídeos abans esmentat es divideix en tres principals parts: Einstein’s Dream, String’s the thing i Welcome to the 11th dimension.

Un d’ells, per exemple, parla de l’aparició de la mecànica quàntica, i mostra l’original idea del Quantum cafe.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: