Dades i prediccions

A Xataka ciencia es pot llegir una notícia on es diu que científics espanyols han col·laborat amb 105 institucions de tot el món per tal de recollir i ordenar tres milions de dades de 69.000 espècies de plantes silvestres representatives de les 300.000 que hi ha descrites en aquest moment als cinc continents. Així, s’ha obtingut la major base de dades del món sobre les característiques principals de les plantes silvestres del planeta.

La gran importància de les plantes fa que un bon coneixement d’aquestes pugui ajudar a predir el futur dels ecosistemes lligat al canvi climàtic i a mitigar els seus efectes. Fins ara, els models matemàtics existents no tenien prous dades sobre les característiques funcionals i estructurals de les plantes silvestres i els resultats pel que fa a la predicció dels efectes del canvi climàtic no eren del tot fiables.

Ara, el projecte internacional TRY a global database of plant traits, que ha publicat la seva primera edició a la revista Global Change Biology, ha permès aquesta ordenació i recopilació de dades per tal de poder fer prediccions més fiables sobre els possibles canvis de les propietats de la vegetació en un futur.

Un pas endavant en el camp de la biodiversitat gràcies a un increment de dades que permet una anàlisis a nivell mundial.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: