AIQ i aprenentatge de química

A l’entrada del bloc de l’Espai Internet dedicada a l’AIQ s’hi poden trobar un bon recull de recursos químics. Alguns d’ells ja s’han esmentat en aquest bloc en alguna altra ocasió, però és interessant destacar-ne d’altres que també poden ser útils en l’àmbit educatiu.

La taula periòdica interactiva creada per la multinacional farmacèutica Merck ofereix la possibilitat, des de 2007, d’informar-nos sobre les característiques de tots els elements quan els cliquem. D’on ve el seu nom, qui el va descobrir i una fotografia per veure l’aspecte que té l’element són alguns dels apartats que presenta aquesta completa taula periòdica. Per saber més sobre els elements també s’hi ofereix un joc de deu nivells que permet obtenir un certificat, una zona de descàrregues i la classificació dels elements segons, per exemple, l’any en què van ser descoberts.

Destacar també el bloc Catquímica creat des de la C4D amb motiu de l’AIQ, la creació del qual ja es va donar a conèixer en aquest bloc. La següent pàgina que donarem a conèixer també mostra una taula periòdica amb molta informació per a cada element, com ara el descobridor, els seus usos, compostos o configuració electrònica. A més, s’hi inclouen també un seguit d’exercicis de nomenclatura, informació sobre alguns compostos, problemes de química, enllaços i l’explicació de conceptes químics.    

Un munt de recursos, doncs, per aprendre i ensenyar química a través de la xarxa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: