L’experiència de les matemàtiques

Del 18 d’octubre al 9 de novembre, al vestíbul central de  l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, s’hi durà a terme una exposició sota el nom d’Experiències matemàtiques. L’associació per a la promoció i la creació d’un museu de matemàtiques a Catalunya (mmaca) proposa amb aquesta exposició un seguit d’experiències adreçades tant al públic general com a escolars.

Tal i com es diu a la pàgina de l’associació mmca, que treballen per aconseguir a Catalunya un espai museístic dedicat a les matemàtiques, les exposicions consten d’un conjunt de mòduls que posen de manifest aspectes especialment intuïtius i visuals de les matemàtiques i que inviten a la participació i a la interacció. Amb objectius com ara visualitzar les matemàtiques i fer que emergeixin allà on no és habitual percebre-les o mostrar aspectes sorprenents i emotius de les matemàtiques, aquesta exposició està formada per mòduls sota noms com per exemple Miralls ortogonals, Engranatges, Les paràboles d’aigua o bé Qui és qui.

A partir del 17 de novembre i durant un mes, la major part d’aquesta exposició esmentada estarà a la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya. Una bona oportunitat per disfrutar amb les matemàtiques tot jugant i esbrinant els enigmes i curiositats que amaga.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: