Recursos matemàtics

És ben sabut que les matemàtiques solen ser vistes com quelcom costós i difícil d’entendre. Potser la solució passa per presentar-les d’una manera amena, i per fer veure la seva utilitat a la vida quotidiana. És per això que, en aquesta entrada, es presentaran una sèrie d’opcions per facilitar l’aprenentatge d’aquesta màtèria.

En primer lloc, a través de Free technology for Teachers, he conegut el canal de Youtube RobbWorld, un lloc amb més de 550 vídeos on s’expliquen, resolen i demostren diferents problemes matemàtics. Malgrat estar en anglès, es presenten d’una manera molt visual.

D’altra banda, Math Fun Facts! és una pàgina del departament de matemàtiques del Harvey Mudd College on podreu trobar-hi un seguit d’enigmes o problemes matemàtics acompanyats d’idees per presentar-los a classe, d’alguna imatge per facilitar-ne la comprensió  i de l’explicació matemàtica corresponent. Les diferents qüestions poden buscar-se segons diversos graus de dificultat o temes que es vulguin tractar.

Per últim, un bloc que recull jocs, enllaços, documents i activitats per ajudar a ensenyar i aprendre matemàtiques d’una manera entretinguda. I és que sovint una bona manera de transmetre la ciència és fer-ne veure la seva proximitat i utilitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: