La proteïna que posa entrebancs

Una notícia del portal 3cat24 informa sobre un estudi científic de la Universitat Pompeu Fabra que demostra que una proteïna que es diu hipocretina és la culpable de dificultar el control a l’addicció al tabac i facilitar-ne molt les recaigudes.

S’ha estudiat el cervell d’uns ratolins als quals s’havia administrat nicotina i ha portat a identificar les substàncies que intervenen en les recaigudes dels fumadors. Anomenades hipocretines, aquestes es troben a les neurones del cervell. Així, aquestes sembla ser que són la causa de l’ansietat i la recaiguda dels exfumadors. Els factors que ho provoquen són bàsicament els períodes d’estrès, el fet de tornar a provar una cigarreta o la recuperació d’hàbits socials vinculats amb el tabac.

Aquest treball, elaborat per un equip de la UPF juntament amb un de nord-americà, es pot veure a la revista Journal of Neuroscience.

Una notícia interessant per a un rang ampli de la població tenint en compte que a Catalunya fuma actualment gairebé el 30% de la població.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: