Lluna i companyia


Aquesta nit podrem veure la lluna més gran de l’any (Microsiervos). Atès que l’òrbita de la lluna al voltant de la Terra és el·líptica, aquestes dues no sempre estan a una mateixa distància l’una de l’altra.
Direm que la luna està en el seu apogeu si es troba en el punt més llunyà de la seva òrbita, i en el seu perigeu quan està en el punt més pròxim (amb una diferència mitjana entre ambdós d’uns 50000km).

Però l’òrbita de la lluna no és sempre la mateixa, ja que l’atracció del sol la modifica lleugerament.

Es precisamente en esta época del año, cuando la Tierra está próxima a su perihelio, que es el punto de su órbita en el que está más cerca del Sol, cuando más se notan los efectos de este sobre la órbita de la Luna, y en concreto esta noche se produce el perigeo más próximo, en el que la Luna es un 14 por ciento más ancha y un 30 por ciento más brillante que en otras lunas llenas menos cercanas del año“.

A part de veure una lluna més gran del que estem acostumats, aquesta nit estarà acompanyada per Mart, que aquests dies es veu més gran que qualsevol altre entre els anys 2008 i 2014. Una ocasió com poques per poder gaudir d’un paisatge nocturn poc habitual.

Anuncis

One Response to Lluna i companyia

  1. […] This post was mentioned on Twitter by dlopezv and Miquel Duran, C4D UdG. C4D UdG said: Al Blog ElKidCientífic: Lluna i companyia – http://ow.ly/126al […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: