Tenir memòria de peix

Qui no ha sentit alguna vegada a dir que els peixos tenen poca memòria o que aquesta els dura uns 3 segons? Una entrada de BBCMundo dóna a conèixer que un estudi desenvolupat per un equip d’investigadors australians ha servit per veure que els peixos no només poden recordar els seus depredadors durant almenys un any sinó que també tenen una capacitat d’aprenentatge excel·lent.
Els peixos prefereixen la companyia d’altres peixos que els són familiars, ja que poden llegir els seu comportament més fàcilment, i navegar en grup els aporta beneficis pel que fa a la protecció vers els depredadors i a la recerca d’aliments.
Warburton i el seu equip van estudiar els peixos en el seu entorn natural, analitzant la seva relació amb les característiques pròpies del seu hàbitat i traslladant, després, alguns exemplars a una sèrie de tancs de laboratori.
L’origen de la tan coneguda creença sobre la poca memòria dels peixos no és del tot clar, però sembla ser que l’habilitat d’aquests éssers vius per recordar i aprendre és complexa. Així doncs, serà qüestió d’anar canviant la idea que es sol tenir sobre la seva capacitat de poder memoritzar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: