Només amb dos qubits

Només han fet falta dos qubits per determinar el comportament d’una molècula d’hidrogen. Tendencias21 dóna a conèixer la novetat a una de les seves entrades. Destaco una frase que es pot llegir al seu inici: “La computación cuántica, especialmente útil para el estudio de los procesos químicos”.

Un equip de físics especialitzats en física quàntica de la Universtat de Queensland, a Australia, ha aconseguit calcular els diferents nivells d’energia d’una molècula d’hidrogen utilizant un sistema computacional format únicament per dos qubits. Un primer pas cap a la utilització d’un ordinador quàntic per predir com es produiria una reacció química.

En 2005, un científico de la Universidad de Harvard llamado Alán Aspuru-Guzik desarrolló un algoritmo destinado a realizar cálculos sobre procesos químicos, en un ordenador cuántico.

Ahora, lo que han hecho el propio Aspuru-Guzik, otro científico llamado Andrew White, de la Universidad australiana de Queensland, y sus colaboradores, ha sido aplicar este algoritmo a un sistema de computación cuántica formado por dos qubits.”

Un pas endavant per estudiar el dinamisme de les molècules més complexes, usant menys temps i energia que els ordinadors clàssics. Els científics han aconseguit definir els nivels d’energia de la molècula d’hidrogen, el que requereix calcular la distància entre dos àtoms i l’efecte de diferents graus d’excitació d’aquests. Els resultats han estat sorprenents.

“Los expertos creen que la computación cuántica abrirá en el futuro increíbles posibilidades al procesamiento de datos, y que llegará a revolucionar el mundo de la información.”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: