Contra els virus

“Troben proteïnes que eviten infeccions”, diu la pàgina BBC Ciencia en un seu article. Aquest avenç ha estat fet per científics d’Estats Units (de l’Escola Mèdica de la Universitat de Harvard), els quals han dut a terme una investigació que ha permès descobrir un grup de proteïnes humanes que podrien evitar que els virus infectessin les cèl·lules.
La investigació ha estat publicada a la revista Cell, i la troballa podria conduir al desenvolupament de tractaments antivírics més efectius i al disseny de millors mètodes de producció de vacunes.
Es va veure que les cèl·lules humanes responien a la infecció d’un virus augmentant la producció de proteïnes que tenen efectes antivírics. Amb cèl·lules humanes cultivades a un laboratori, van aconseguir bloquejar amb aquestes proteïnes la replicació d’algun virus, com el H1N1.

“Los científicos planean ahora investigar si es seguro exponer a una persona a cantidades grandes de estas proteínas, y si es así, las IFITM podrían ser la base de una nueva terapia antiviral.”

Un exemple més que ens demostra que la ciència ens ajuda a avançar, que treballa per millorar o explicar el que ens envolta i que és útil i propera!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: