Idees científiques per usar a l’aula

diamond_2Una entrada de recursos per a l’aprenentatge. En primer lloc, presentar-vos Openchemistry, un bloc que es defineix com Openchemistry makes chemistry learning content free, open and available to the world. Hi trobareu imatges en 3D com la del diamant que adjunto, presentacions de PowerPoint o vídeos de caràcter informatiu sobre algun aspecte de la química i moltes altres opcions. Us servirà per introduir-vos, per exemple, a la nomenclatura o als tipus d’enllaços químics.
Si el vostre camp d’interès són les matemàtiques, WolframAlpha us cridarà l’atenció, ja que permet fer càlculs útils com el d’una integral o veure representacions gràfiques d’equacions. Un bloc també de matemàtiques que té articles curiosos és Mate.maticas, el qual dóna la opció de veure els escrits classificats segons si han estat pensats per a mestres, estudiants de primària o de secundària.
Educypedia és una enciclopèdia educativa que exposa diferents enllaços de diverses categories: física, química, biologia, matemàtiques, geografia… És fàcil, per exemple, trobar-hi enllaços que et dirigeixen a programes que pots descarregar-te, vídeos o animacions de tot tipus que poden ser molt adequades per associar un concepte amb la seva imatge.
Ja teniu alguna idea més de material que pot ser utilitzat a l’aula per complementar les lliçons científiques!
Anuncis

2 Responses to Idees científiques per usar a l’aula

  1. JuanMa ha dit:

    Laia, bona entrada.

    WolframAlpha més que fer càlculs és el primer “responedor” de internet. No és un google que fa cerques. El que realment fa és respondre a les preguntes. Si li preguntes la població d’un país, o la integral tenen respostes definides. Crec que és el primer pas en la nova forma d’interacció entre home i màquina. Ara ja tenim un company per jugar al trivial…

  2. Laia ha dit:

    Gràcies Juanma! Doncs sí, és una pàgina ben pensada i amb moltes opcions. Pot ser útil tant per ensenyar com per aprendre o distreure’s.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: