El gust de les bombolles

xampanyUna notícia de la BBC informa sobre un estudi científic que ha descobert que la substància química que dóna el gust del xampany està concentrada a les bombolles. Per tant, l’ús de copes que fomentin les bombolles millorarà l’experiència del seu consum, segons diuen els investigadors al Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) (revista de l’Acadèmia Nacional de Ciències, Estats Units).

L’estudi s’ha desenvolupat a la Universitat de Reims, a França, i a l’Institut de Química Ecològica i BioGeoquímica Molecular de Neuherberg, Alemanya. S’ha descobert que les bombolles del xampany contenen fins a 30 vegades més quantitat del compost encarregat de millorar el gust (molècules aromàtiques) que la resta de la beguda.

“En el pasado, pensábamos que el dióxido de carbono de las burbujas sólo daba al vino un gusto ácido y un pequeño cosquilleo en la lengua”, dijo a la BBC el doctor Jamie Goode, experto en vinos y fundador de la publicación electrónica Wineanorak.com. “Pero este estudio demuestra que su función es mucho más que eso”.

Podem relacionar la química amb les bombolles? Aquesta relació no és gens estranya i parlar de l’existència de molècules al xampany de fet és un exemple més que ens demostra que tot és química! Ja ho sabeu, el gust que tingui aquesta beguda dependrà de la quantitat de bombolles que hi hagi dins la copa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: