112

Què significa 112? No són els dies que falten per algun aconteixement, ni el nombre de persones que van assistir en algun acte. El més pesat, recent reconegut per la Unió Internacional de Química Pura i Aplicada i sense nom. A la posició 112… s’ha reconegut un nou element a la taula periòdica!
Proposat el 1996 pel professor Hofmann, aquest element és 227 vegades més pesat que l’hidrogen i ha estat descobert per científics alemanys, finlandesos, rusos i eslovacs. L’han obtingut, amb l’ajuda d’un accelerador de partícules, un equip de 21 científics coordinats per l’alemany Sigurd Hofmann, del Centre d’Investigacions Sobre els Ions Pesats (GIS), fent col·lisionar àtoms de zinc i de plom.
Després de la seva oficial incorporació, caldrà pensar un nom per aquest element, ara conegut com Uub. Benvingut a la taula periòdica!
Anuncis

2 Responses to 112

  1. Miquel Duran ha dit:

    112 és el número d’urgències que cal marcar a Europa en un telèfon. ÉS una sort que sigui petit, ja que a Nordamèrica és el 911.. costarà sintetitzar un element amb un número atòmic tan alt…

  2. Laia ha dit:

    És cert que sintetitzar un element amb un número atòmic tan alt ha de costar… tot i això, és una bona notícia i un pas important saber que s’ha reconegut com a nou element a la taula periòdica!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: