Begudes que es masteguen

És ben conegut que a la cuina hi podem trobar molta química. I més encara actualment, que destaca la tendència a la creació de nous plats on la originalitat és un dels ingredients principals.

“Joan y Jordi Roca en los fogones (uno lo salado, otro lo dulce) y el sumiller Josep se han aliado con el enólogo Agustí Torelló. De la cocina y la bodega ha surgido ahora Solid, un cava para degustar con cuchara para lo que han contado con la Fundación Alicia. “La ciencia nos ayuda a comprender y ejecutar cosas que parecían imposibles”, dice Josep Roca. Y lo posible es que se conserva el aroma, el sabor, el color y el carbónico del cava al masticarlo. La chispa se siente en la boca.” (El País, 1/5/09)

No estaria desencaminat, doncs, descriure una cuina com un laboratori químic. No cal anar fins a l’anàlisi de les creacions dels grans xefs, però, per entendre aquest concepte. Així, a la resposta de simples preguntes quotidianes com el per què el líquid d’una olla bull o el per què una cosa es cou ja hi trobarem una base científica.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: