Diversitat de reaccions

Aquest passat divendres la UdG va dur a terme una jornada de portes obertes, amb la intenció d’informar a futurs estudiants sobre què es fa a la universitat i què s’hi pot aprendre. A la Facultat de ciències, dos estands de l’àrea de química cridaven l’atenció. Per una part, un seguit de molècules fetes amb papers de colors intentaven acostar la química als estudiants d’una manera entretinguda. Molècules creades a través de la papiroflèxia, de la unió de globus,… Un Kit Bionanomolecular que permetia combinar l’entreteniment amb l’aprenentatge.
Per altra part, els químics experimentals mostraven algun experiment que feia parar a diversos curiosos. A destacar la reacció de deshidratació del sucre amb àcid sulfúric que, després d’agitar, dóna lloc a carbó, H2O i CO2. Us adjunto un vídeo, d’en Pepquímic, que mostra què passa:

Una jornada durant la qual alumnes provinents de totes les vies de batxillerat mostraven interès per conèixer la cara més divertida de la química.

Anuncis

2 Responses to Diversitat de reaccions

  1. pepquímic ha dit:

    Ei Laia, gràcies per parlar del nostre experiment, i m’ha agradat molt la web kitbionanomolecular!! No la coneixia! (Ja he vist la foto del nanotub de l’ESOF)està molt bé, ara la penjaré al bloc com a web interessant de quimica,
    fins dilluns!

    • Laia ha dit:

      Havia de posar una mostra dels vostres experiments: cridaven l’atenció! Pel que fa a la web, és interessant veure com es poden crear molècules utilitzant materials que es poden tenir bastant a l’abast.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: