Menjant química

Quan hom sent a parlar d’algun tema que li agrada o que està estudiant, hi sol parar atenció. Això és el que em va passar ahir quan, per casualitat, vaig sentir parlar de gastronomia molecular en una edició de telenotícies. Pot ser que la combinació d’aquestes dues paraules no sigui del tot ben rebuda, ja que molta gent pensa que allò químic és allò “no natural”. Per tant, la barreja de menjar i química sovint no és ben vista. Però cal adonar-se que a tot allò que mengem hi podem trobar química, o ha passat per un procés més o menys químic fins a arribar al plat. Per això, cal oblidar el concepte de “químic” com allò manipulat i no beneficiós per la salut i entendre que natura i química poden anar agafades de la mà.
En fi, que després de sentir a parlar de Gastronomia molecular, m’he dedicat a buscar-ne la definició exacte. Us adjunto la definició de la Wikipedia:

“La Gastronomía Molecular es la aplicación de la ciencia a la práctica culinaria y más concretamente al fenómeno gastronómico. El término fue acuñado por el científico francés Hervé This y por el físico húngaro Nicholas Kurti. Ambos investigadores trabajaron sobre la preparación científica de algunos alimentos: Nicholas Kurti dio una charla en el año 1969 en la Royal Institution denominada The physicist in the kitchen “El físico en la cocina”).”

Us animo a mirar en aquest enllaç les altres definicions relacionades que es proposen. I aprofito, doncs, aquesta entrada, per recordar que a tot el que mengem i a tot el que ens envolta s’hi podria trobar química, i aquest fet s’ha de veure des d’un punt de vista positiu. I és que, cada cop més, es sent a parlar de la relació entre la química i la cuina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: