Pensa, i el personatge actuarà

“Emotiv traurà al mercat un casc que permet controlar els videojocs només amb el pensament. L’Epoc, amb 16 sensors, fa moure els personatges imaginant l’acció del joc” anunciava ahir una notícia de El Punt.

“Si el comandament de la Wii li va semblar innovador, imagini’s poder desplaçar el personatge d’un videojoc només pensant-ho, o fer desaparèixer un objecte de la pantalla únicament imaginant que ja no hi és. Sembla ciència-ficció, però es tracta de l’Epoc, un casc que arribarà a les botigues dels Estats Units per Nadal i que, segons els creadors, Emotiv Systems, revolucionarà el sector dels videojocs i podria tenir aplicacions molt importants en àrees com ara la medecina i la defensa.”
Un casc que llegeix els impulsos elèctrics cerebrals i els tranforma en accions i moviments del personatge del videojoc. “El casc també pot detectar més de 30 expressions facials i emocions de l’usuari, i el resultat és que el jugador pot fer accions bàsiques com ara moure o fer desaparèixer objectes de la pantalla només imaginant-ho. A més a més, l’Epoc pot analitzar l’estat d’ànim de l’usuari i, per exemple, augmentar la dificultat del joc si detecta que està avorrit.”

Si t’avorreixes, si vols que el jugador del teu videojoc es desplaci cap a l’esquerra, si ets molt expressiu i amb la teva cara es pot deduir el teu estat d’ànim… Tot això i més ho pot detectar aquest nou casc. Sembla mentida que la tecnologia pugui arribar tan lluny. Ara, doncs, per a poder jugar només et caldrà pensar què vols que faci el teu personantge de videojoc. Una notícia que crida l’atenció i que, segons diuen, podria tenir aplicacions en altres camps com el mèdic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: