Blocs i aprenentatge científic?

Blocs i ciència. Blocs i educació. Blocs i aprenentatge. Idees que poden anar associades. Avui El País publica una notícia sobre la falta de blocs educactius a les universitats espanyoles, comparant aquest aspecte amb universitats punteres estrangeres.
Es comenta la idea d’utilitzar un bloc com a complement de les classes d’assignatures de ciències, plantejant aquest com un espai de reflexió, d’opinió i recopilació d’infomació. S’aconsegueix crear un espai de discussió i col·laboració entre professors, alumnes i tota persona interessada. L’ús dels blocs en l’educació està agafant cada cop més força, malgrat que aquest encara té molt camí per recórrer. I és que aquests porten a una participació més activa de l’estudiant en el seu aprenentatge.
“”Los blogs que trabajan para entornos de Primaria y Secundaria se están consolidando más que en el mundo universitario”, sentencia Jesús Flores. Su afirmación se ve refrendada por la expansión de Aulablog, portal creado por un grupo de profesores para difundir el uso educativo de blogs en colegios e institutos, y ofrecer recursos a los docentes sobre la web educativa 2.0″
Són molts els beneficis que es poden extreure de la utilització, per exemple, de blogs de ciència en l’educació secundària. La introducció de l’alumne a una forma de comunicació cada cop més extesa, l’accés fàcil a informació científica que pot portar a la discussió de conceptes i idees entre alumnes i professors,… una forma de participació de l’estudiant en el seu propi procés d’aprenentatge.
Avançant cada cop més, l’ús dels blocs sembla estar trobant ja un espai dins l’educació.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: