A Mart hi ha ciència!

“La UPC organitza tallers per despertar l’interès científic dels estudiants de secundària”, anuncia avui El Punt ( 23/2/08 )
“(…) el projecte Baetulo XXI, “És possible una colònia humana al planeta Mart?”, una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Badalona, la Generalitat i la Universitat Politècnica de Catalunya que pretén, mitjançant l’estudi sobre la viabilitat d’habitar aquest planeta del sistema solar, incrementar l’interès dels joves per la ciència i reduir el risc d’abandonament escolar. El projecte, en què participen un total de sis centres d’estudis de secundària de Badalona, es realitza al campus del Baix Llobregat de la UPC, situat a Castelldefels”
S’intenten respondre preguntes com “Com es pot aconseguir oxigen a Mart? Quins són els aliments imprescindibles per a la supervivència humana? I com es podria controlar en una hipotètica colònia humana a Mart si les reserves d’aigua arriben al límit o si la temperatura està excedint els nivells adequats?”.
Una reacció entre bicarbonat sodi i vinagre continguts dins una ampolla d’aigua per simular la propulsió d’un coet, estudis sobre els canvis ambientals que produeix la fotosíntesi dins un hivernacle… un conjunt d’experiments que acosten els alumnes de secundària a la ciència. I és que la ciència es troba en tot el que ens envolta!
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: